>> VELIKONOČNÍ DODATEČNÁ 10% SLEVA NA STOVKY PRODUKTŮ - KÓD ZDE <<
Mountain Equipment

Mountain Equipment Glacier 450 Long péřový spacák

ČÍSLO ZBOŽÍ: PND02206
× Tento produkt již není v naší nabídce. Vyberte si prosím z alternativ níže nebo si prohlédněte jiné produkty v kategorii Péřové
Péřový voděodolný spacák vhodný pro třísezónní používání. S hmotností 1010 g a větruodolnou úpravou je výbornou volbou i do -9°C. Pro výšku postavy max 200cm.
Vaše cena včetně DPH
-
ZÁRUKA: 2 roky
Barva:
imperial red
Velikost:
200 Levý zip
DOSTUPNOST: vyprodáno
ks
Popis

Péřový spacák Mountain Equipment Glacier 450 Long

Péřový voděodolný spacák vhodný pro třísezónní používání. S hmotností 1010 g a větruodolnou úpravou je výbornou volbou i do -9°C. Pro výšku postavy max 200cm.

Kvalitní spánek je jeden ze základních požadavků pro plnohodnotnou regeneraci při každém výstupu.  Péřový spací pytel s voděodolným povrchovým materiálem je ideální pro náročné treky. Ve spacáku se kvalitně vyspíte i v -9 °C a hmotnost 1010 g v batohu ani nepocítíte. Glacier 450 vás ochrání před zimou, vlhkem a potěší nízkou váhou na horolezecké túře v Alpách.

DRILITE LOFT II

Povrchový materiál spacáku má PU voděodolnou vrstvu, což vytváří skvělý spací pytel na bivakování. Je voděodolný, pevný a lehký. Tento materiál naleznete i na vnitřní straně spacáku v oblasti hlavy. Povrchový materiál má také vodoodpudivou úpravu DWR. 

  • Lehký (55 g/m2)
  • Vysoce prodyšný
  • Odolný proti větru
  • Voděodolný
  • Vyroben v Japonsku

PŘÍJEMNÝ NA DOTEK

Vnitřní materiál Supersoft 30 je vybrán pro svou nízkou hmotnost, vysokou prodyšnost, výjimečnou odolnost a příjemným pocitem na dotek. 

  • Nízká hmotnost (49 g/m2)
  • Vysoká prodyšnost
  • Trvanlivost

NENÍ PEŘÍ JAKO PEŘÍ

Ve spacáku naleznete peří, které je šetrně čištěno vodou bez chemické úpravy. Tím jsou zničeni roztoči i prostředí pro jejich život, což ocení alergici. Peří si zachová svou důležitou mastnotu i loft, je dobře sbalitelné, má vysokou izolaci a nízkou hmotnost. 

  • 450 g peří
  • Minimální plnivost 700+ cuin
  • Poměr prachového peří 90:10
  • Dlouhá životnost

PROČ JSOU SPACÁKY MOUNTAIN EQUIPEMNT LEHKÉ A TEPLÉ?

Spacáky Mountain Equipment jsou výjimečně propracované. V každé komoře je na gram přesně vypočítané množství peří pro minimální hmotnost a maximální teplo. Tento inovativní přístup „Komora po komoře“ vyvinul Matt Fuller, který jako jediný v outdooru má doktorát z pírka. 

KONSTRUKČNĚ VYJÍMEČNÉ TEPLO

Body-mapping, který naleznete ve spacácích Mountain Equipment, zohledňuje potřeby každé části těla zvlášť. Jinak potřebují zahřát nohy a jinak hrudník. Proto MATT FULLER vypočítal také přesnou hustotu peří v každé komoře, aby všechny části těla dostaly to, co potřebují.

NEUNIKNE ANI GRAM TEPLA

Díky alfa komorám vám ze spacáku neunikne ani „gram“ tepla. Alfa komory ve tvaru lichoběžníků a zkosené komory minimalizují ztrátu tepla přes švy a udržují peří na svém místě, bez migrace v komorách. Teplo, které si vyhřejete, vám zůstane ve spacím pytli, díky eliminaci tepelných mostů ve švech, přes které uniká teplo a zbavením se slepých míst odkud uniklo peří.

3D KAPUCE BEZ NUTNOSTI STAHOVÁNÍ

Zalehnout do spacáku bez stahování kapuce a zároveň mít hlavu v teple? Kapuce je tvarovaná tak, aby automaticky chránila hlavu i bez stahování. 5 komor zabrání migraci peří, chrání hlavu před ztrátou tepla a tím vám nabídne pohodlný spánek. Pokud potřebujete kapuci stáhnout, není problém. Podle tvaru šňůrky přesně víte, jestli stahujete horní část kapuce (plochá šňůrka), nebo spodní část kapuce (kulatá šňůrka).

NOHY V TEPLE

Nohy je potřeba mít izolované co nejlépe, protože jsou špatně prokrvené. Spacák kopíruje tvar chodidel při spánku. Dno spacáku je zkosené, je ve tvaru lichoběžníku a oblast špiček je zvýšená jako žraločí ploutev. Díky tomuto ergonomickému tvaru, nestláčíte chodidly komory v oblasti nohou a neztrácejí se tak izolační vlastnosti, které vaše nohy drží v teple. Dno spacáku je tvořeno z nejteplejších V-komor a je natolik komplikované, že se vyrábí zvlášť a následně se přišije ke spacímu vaku. 

Lichoběžníkový tvar dna spacáku

  • dno z 6 komor
  • nejteplejší V-komory
  • tvar žraločí ploutve pro lepší komfort a vyšší teplo
  • obvodové komory překrývají švy a místa s největší ztrátou tepla

Kruhové dno, které naleznete na jiných spacácích, nekopíruje tvar chodidel a stlačením komor v oblasti prstů se ztrácí teplo, a proto je vám zima na nohy i v teplém spacáku.

PEŘÍ, KTERÉ ZABRAŇUJE PRŮCHODU VLHKOSTI

Peří ve dně spacáku a v kapuci má vyšší hustotu plnění, která zabraňuje průniku vlhkosti hlouběji do komory. To oceníte při spaní v záhrabu při kontaktu s mokrou stěnou nebo při kondenzované vlhkosti ve stanu.

ZAŠPUNTOVANÁ IZOLACE

Aby nedocházelo k vytlačení teplého vzduchu ze spacího pytle, je na vnitřní straně péřový 3D límec, který vyplní prostor kolem ramen a krku. Tak je spacák „zašpuntován“ a zůstane vám ve spacáku teplo, které jste si vyhřáli. V límci je menší hustota peří, aby se přesně vytvaroval podle vašeho tvaru ramen a krku. Vše jistí magnetický cvoček, který zapnete a rozepnete intuitivně jednou rukou. 

ALPINE FIT

Ergonomický střih lépe přiléhá k tělu a více vás zahřeje. Spacák vás „obejme“ a jelikož nedochází k cirkulaci vzduchu, spacák vyhřejete rychleji. Ergonomický střih také snížil hmotnost spacáku a zvýšil  jeho tepelný komfort. 

ZBAVENÍ SLABÉHO MÍSTA

Základ je být v teple a nejslabší místo spacáků bývá zip. Aby nedocházelo ke ztrátě tepla přes zip, je podél celého zipu trojúhelníková léga vyplněna peřím a syntetikou, která přiléhá ke spacáku. Syntetika zabraňuje pohybu peří podél légy a zároveň izoluje i za mokra. Tak ani případná vlhkost, která projde přes zip, nezbaví spacák tepla a izolačních vlastností. 

NAMRZNUTÝ SPACÁK Z VENKU? DOBRÉ ZNAMENÍ!

Materiál spacáku má výbornou prodyšnost, což zajistí odpaření tělesné vlhkosti. Naopak nepromokavý materiál udrží vlhkost venku. Namrznutý spacák z venku je tedy důkaz toho, že spacák funguje správně - vlhkost se nedrží vevnitř a vy zůstanete v teple i v suchu. Díky tomu si spacák zachová veškeré izolační vlastnosti i při několikatýdenní expedici. 

TEPLO STOUPÁ VZHŮRU

Lepší izolace slabých míst, jako je zip a boční švy, je vyřešena jednoduše. Zip a boční švy jsou posunuty do spodní poloviny. Spacák je tak „naducanější“ a zip schovaný dole. Teplo stoupá vzhůru a jelikož jsou boční švy i zip dole, teplo vám přes ně takřka neunikne.

ZIP, CO SE SAMOVOLNĚ NEROZEPÍNÁ

Ve spacáku Mountain Equipment nezažijete ten nepříjemný pocit, probudit se v noci s povoleným zipem, protože má zip zámek a samovolně se nerozepne. Jednoduchým zatažením uvolníte pojistku a spacák rozepnete, až když sami budete chtít. 

ZIP FUNGUJE I PO ZAMRZNUTÍ

Kvůli pohodlnému zapínání bez zadrhnutí je použitý kvalitní zip od výrobce YKK. Právě tento zip bezproblémově funguje i v mrazu a můžete se na něj kdykoliv spolehnout. 

CO JE TEPLOTA „DOBRÝ SPÁNEK“?

Mountain Equipment používá hodnotu „Dobrý Spánek“, kterou naměřil při používání v reálných podmínkách. Testování podle norem EN nezohledňuje reálné podmínky, jako například vítr a vlhkost, proto jsou hodnoty EN orientační.

VODĚODOLNÝ OBAL

Žádné obavy za deště, nebo při přechodu řekou. Spacák má voděodolný kompresní obal, který udrží váš spacák v suchu i za mokra. 

DO HLUBOKÉ ZIMY

Péřový voděodolný spacák s hmotností 980 g a zároveň vám v něm bude teplo i v -9 °C. Spolu s větruodolností je to výborná volba, pokud máte v plánu bivakovat a komfort bez kompromisu je u vás prioritou.

Naše tipy - mohlo by Vás zajímat:

  • Nevíte si rady s výběrem spacáku? Více se dozvíte v naší poradně.

Parametry Mountain Equipment Glacier 450 Long:

  • Hmotnost: 1010 g
  • Dobrý spánek: -9 °C
  • Hmotnost peří: 450 g
  • Max. výška: 200 cm
  • Sbalený rozměr: 26 x 20 x 18 cm 

Rozměry spacáku:

  • Délka: 205 cm
  • Šířka ramenou: 75 cm
  • Šířka nohou: 50 cm 

Teplota:

Komfort: -1 °C / Limit komfort: -8 °C  / Extrém: -26 °C 

  • Výplň: 90:10 700+ Prachové Kachní peří
  • Povrch: DRILITE LOFT II 55 g/m2, 30D Nylon
  • Podšívka: Supersoft 30, 49 g/m2, 30D Nylon
  • Přepážky komor: síťový pás, 30 g/m2, Nylon
  • Zip: YKK kosticový dvoucestný zip, 140 cm
  • Konstrukce: boční švy
  • Typy komor: horizontální lichoběžníková komora 15:11, zkosené komory, boční trojúhelníková léga V-konstrukce
  • Nohy: 6 komorová lichoběžníková konstrukce, smyčka na pověšení, žraločí ploutev
  • Kapuce: 5 komor, snížený objem

GARANCE

Víme že, vyspat se venku může být pěkný zážitek i noční můra. Stejně tak spacáky Mountain Equipment nejsou levná záležitost a proto každému, kdo se rozhodne koupit péřový spací pytel Muntain Equipment garantuje, díky 55leté zkušenosti, stovkám expedic a vlastnímu vědeckému výzkumu, že budete spokojeni. 

  • 10 LET ZÁRUKA
    Bez ohledu na to, jestli jdete k jezeru, na Matterhorn nebo Mt. Everest, tak se na své vybavení musíte spolehnout. Pokud objevíte výrobní vadu, tak bez debat spacák opravíme, vyměníme, nebo vám vrátíme peníze. 
  • GARANCE DOBRÉHO SPÁNKU
    Nebylo vám dostatečné teplo? To není problém. Do 30 dní od zakoupení můžete spacák vyzkoušet a pokud vám nebude dostatečné teplo, tak ho stačí donést na prodejnu a vyměnit ho za vyšší model. Bez obav tak budete mít spacák, ve kterém se vyspíte jako král. Stačí přijít do 30 dní, donést nepoškozený spacák, doplatit rozdíl za vyšší model a vzít si teplejší spacák.
  • SERVIS NAPŘÍČ ČASEM
    Každý se snaží vyhnout situaci, kdy si spacák roztrhne nebo jinak poškodí. Je to nepříjemné a v tom případě Vám spací pytel, Mountain Equipment, opraví ve svém nejbližším servisním středisku v Mnichově. Oprava trvá standardně do 14 dní a spacák se vám vrátí plně funkční.
  • „DOWN CODEX“ – GARANCE KVALITY PEŘÍ
    Down Codex je kontrola původu peří, jeho kvality, etického a ekologického přístupu. Každý rok jsou farmy, ze kterých Mountain Equipemnt nakupuje peří, kontrolovány nezávislou švýcarskou organizací IDFL, aby splňovaly nejvyšší kvality. Každý výrobek s peřím má kód, pod kterým dohledáte původ peří a jeho parametry. Proto když je uvedena hodnota 800+ cuin, tak je to minimální a garantovaná hodnota, většinou bude vyšší o 50 až 100cuin. To samé platí i o poměru prachového peří a peří.
Parametry
Barva imperial red
Velikost
200 Levý zip, 200 Pravý zip
Použití 3-sezónní
Druh náplně peří
Náplň
husí peří 90/10, ThermicFibre 2
Max. výška postavy 200 cm
Hmotnost 1010 g
Hmotnost náplně (g, g/m²) 472
Plnivost peří 700 cuin (EU)
Vnější materiál DRILITE LOFT II 55 g/m2, 30D Nylon
Vnitřní materiál Supersoft 30, 49 g/m2, 30D Nylon
Komfortní teplota
-1 °C
Limitní teplota
-8 °C
Extrémní teplota
-26 °C
Související produkty
  • Vaude Hogan UL 2 Persons - ultralehký stan pro 2 osoby
    na objednávku (1-2 týdny)
    10 990 
  • Therm-a-Rest Z-Lite Sol Regular - pěnová karimatka
    zajistíme do týdne
    1 579 
Dalších 19 produktů ve stejné kategorii
  • Warmpeace Viking 600 (150cm) péřák
    zajistíme do týdne
    5 445 
  • Warmpeace Viking 600 (180cm) péřák
    skladem na prodejně
    6 039 
  • Warmpeace Viking 600 (170cm) WIDE - péřák
    zajistíme do týdne
    6 190 
  • Prima Polar 600g peří 200 péřový spacák
    zajistíme do týdne
    6 291 
  • Prima Polar 600g peří 220 péřový spacák
    zajistíme do týdne
    6 381 
  • Warmpeace Viking 600 (195cm) péřák
    skladem na prodejně
    6 390 
  • Prima Polar 800g peří 220 péřový zimní spacák
    zajistíme do týdne
    6 561 
  • Warmpeace Viking 600 (180cm) WIDE - péřák
    zajistíme do týdne
    6 588 
  • Prima Polar 1000g peří 200 péřový zimní spacák
    zajistíme do týdne
    6 741 
  • Prima Polar 1000g peří 220 péřový zimní spacák
    zajistíme do týdne
    6 831 
  • Warmpeace Viking 600 (195cm) WIDE - péřák
    zajistíme do týdne
    6 966 
  • Warmpeace Viking 900 (170cm) péřový spacák
    zajistíme do týdne
    7 020 
  • Pinguin Magma 630 péřový třísezónní spacák
    zajistíme do týdne
    7 050 
  • Warmpeace Viking 900 (180cm) péřový spacák
    skladem na prodejně
    7 398 
  • Warmpeace Spacer 600 (180cm) - třísezónní široký péřový spacák
    zajistíme do týdne
    7 776 
  • Warmpeace Viking 900 (195cm) péřový spacák
    skladem na prodejně
    7 830 
  • Warmpeace Solitaire 500 (180cm)
    zajistíme do týdne
    8 127 
  • Warmpeace Spacer 600 (195cm) - třísezónní široký péřový spacák
    zajistíme do týdne
    8 280 
  • Warmpeace Solitaire 500 (195cm)
    zajistíme do týdne
    8 595