>> VELIKONOČNÍ DODATEČNÁ 10% SLEVA NA STOVKY PRODUKTŮ - KÓD ZDE <<
Climbing Technology

Climbing Technology Click UP - poloautomatické jistítko

ČÍSLO ZBOŽÍ: PND2126
× Tento produkt již není v naší nabídce. Vyberte si prosím z alternativ níže nebo si prohlédněte jiné produkty v kategorii Poloautomatická jistítka
Poloautomatické JISTÍTKO CLICK UP s HMS karabinou.
Vaše cena včetně DPH
-
ZÁRUKA: 2 roky
Barva:
orange green
DOSTUPNOST: vyprodáno
ks
Popis

Poloautomatické JISTÍTKO CLICK UP Kit

  • vhodné pro sportovní lezení s jednoduchými lany o průměru 9 ÷ 10,5 mm
  • jistítko je nutné používat v kombinaci s HMS karabinou !
  • EN 892 , váha: 115 g (patentováno)

Poprvé byl CLICK-UP prezentován veřejnosti v průběhu mezinárodního veletrhu OutDoor 2009 v německém Friedrichshafenu.  Díky jednoduchosti použití, nízké hmotnosti a praktičnosti, byl tento malý technický skvost (100% MADE IN ITALY) ohodnocen kvalifikovanými evropskými periodikami jako jedna z nejdůležitějších novinek veletrhu OutDoor 2009.

Inovativní a geniální, představuje novou éru ve světě jistících prostředků a podle mnoha odborníků a lezců má nakročeno stát se velice úspěšným ve světě sportovního lezení. 

CLICK-UP funguje bez nutnosti ovládání jakékoli páky a pohyblivých částí. Lano se v jistítku zablokuje jednoduše HMS karabinou. 

Stačí chvilku sledovat jak se s jistítkem Click-Up zachází a je vám vše jasné. Není potřeba se učit nové pohyby a postupy jištění.

Pro zachycení pádu potřebujete mít pouze pod kontrolou volný konec lana, tak jak máte naučeno u většiny jistících pomůcek. V tento moment HMS karabina "CLICKne" do samosvorné polohy.  Spuštění provedete mírným tlakem z horní strany na Click-Up, čímž se lano odblokuje. Rychlost spouštění regulujete druhou rukou, která svírá volný konec lana.  V případě, že po pádu nebo odsednutí prvolezce potřebujete opět jistit, jednodušše jistítko posunete od sebe nahoru, pohyb "UP", tím karabinu vrátíte do základní polohy pro jištění. Lano v tomto momentě musí být samozřejmě nezatížené. 

CLICK-UP vám zajistí bezpečnost i v momentě kdy, založíte lano nesprávně resp. opačně. V takovém případě funguje CLICK-UP jako klasický jistící kyblík bez poloautomatické funkce. Drážky ve tvaru V pro zvýšení brzdného účinku jsou na obou stranách, takže je jedno, zda jste pravák nebo levák.  CLICK-UP splňuje nebo dokonce překračuje požadavky nových norem UIAA.

>> Uživatelský manuál ke stažení v PDF

Recenze na Lezec.cz a na Svetoutdooru.cz.

Video:

Parametry
Barva orange, green
Další 3 produkty ve stejné kategorii
  • Singing Rock Rama Set jistící set
    skladem na prodejně
    1 035 
  • Petzl Grigri jistící brzda
    zajistíme do týdne
    2 331 
  • Petzl GriGri + jistící brzda
    zajistíme do týdne
    2 943