>> LETNÍ VÝPRODEJ NA PANDĚ <<
Thermos

Thermos Thermohrnec Shuttle Chef - termohrnec 3l

ČÍSLO ZBOŽÍ: PND10753
NOVINKA
DOPRAVA ZDARMA
Nerezový vakuově izolovaný termohrnec o objemu 3,0 l.
Vaše cena včetně DPH
3 690 
Běžná cena včetně DPH
3 999 
ZÁRUKA: 2 roky
DOSTUPNOST: zajistíme do týdne (více než 10 ks u dodavatele)
ks
Popis

Termohrnec Thermos Thermohrnec Shuttle Chef 3l

Termohrnec Shuttle Chef je perfektním pomocníkem pro časově nenáročné, nízkoenergetické, zdravé a chutné vaření. Jedná se o vakuový termovařič s dlouholetou tradicí. Byl představen v Japonsku v roce 1989 a od té doby se stal velmi populární.

Vaření v termohrnci je:

  1. Časově nenáročné, neboť na jídla v termohrnci není nutné dohlížet. Stačí jen chvilku povařit a zbytek můžete nechat na termohrnci.
  2. Nízkoenergetické, neboť termohrnec má prvotřídní izolační vlastnosti a nepotřebuje žádný zdroj energie. Termohrnec vaří jídlo udržováním jeho vlastní teploty. Celkový proces přípravy je proto až o dvě třetiny energeticky úspornější než běžná příprava na vařiči.
  3. Zdravé a chutné, neboť probíhá na nižších teplotách pod bodem varu. Pokrmy si proto udržují vitamíny a minerály, jednotlivé ingredience uvolňují svojí přirozenou chuť a nedochází k odparu vody či připálení. Vnitřní stěna hrnce je z potravinářské nerezové oceli bez speciálních vrstev či povrchových úprav.

Termohrnec je možné také používat k udržování pokrmů při požadované teplotě. Toto platí jak pro teplá tak i studená jídla, ale i např. pro kostky ledu.

Termohrnec se skládá ze dvou hlavních částí:

  1. Vnější nerezová dvoustěnná izolovaná nádoba s izolovaným víkem. Vnější nádoba udržuje teplotu vloženého obsahu. Je doplněna o robustní ochranu dna, magnetickou patentku pro zajištění izolovaného víka a o madla pro přenášení termohrnce. Víko vnější nádoby slouží také jako odkládací místo pro pokličku vnějšího hrnce. Vnější nádoba může být použita samostatně i jako nádoba na led.
  2. Vnitřní nerezový hrnec se sklo-nerezovou pokličkou. Hrnec slouží pro přípravu pokrmu. Má speciálně upravená madla pro snadné přenášení do vnější nádoby. Vícevrstvé dno hrnce o tloušťce 5 mm je navrženo pro všechny typy vařičů (halogen, plyn, indukce, sklo-keramika, elektřina). Snižuje riziko připálení a vyznačuje se velmi dobrým přenosem tepla. Vnitřní stěna hrnce je z nerezové oceli, bez jakýchkoli speciálních vrstev či povrchových úprav.

Postup vaření v termohrnci

  • Příprava na termovaření - Vložte suroviny do hrnce a položte hrnec na běžný vařič. Obsah hrnce zahřejte a chvilku povařte.
  • Vložení do vnější termonádoby - Vložte hrnec do vnější termonádoby, ve které se pokrm dovaří.
  • Termovaření - Termovaření je založeno na principu udržování teploty v hrnci díky izolační schopnosti vnějšího termohrnce. Termovaření probíhá pod bodem varu a pokrm se proto nemůže připálit. Můžete se tedy věnovat jiným činnostem a vše nechat na termohrnci.
  • Servírování - Termohrnec nepotřebuje přívod energie a proto jej snadno přenesete na stůl či na zahradu. Servírovat můžete přímo z termohrnce. Po dobu servírování není nutné dodatečné místo na stole pro odkládání pokličky čí talíře. Pokličku odložíte na vnější izolované víko a talíř můžete držet po celou dobu servírování v ruce.
  • Uchovávání - Po dokončení servírování termohrnec opět uzavřete a jídlo je uchováváno dál horké.

Jak uvařit rýži:

  1. Nasypte 5 šálků (šálek = 100 ml) rýže do hrnce a přidejte 6 šálků vody. Položte pokličku na hrnec.
  2. Položte hrnec na vařič a přiveďte vodu do varu. Snižte výkon vařiče a vařte dalších 5 minut.
  3. Vypněte vařič a vložte hrnec do vnější nádoby. Uzavřete víko vnější nádoby.
  4. Po 30 minutách můžete termohrnec otevřít a rýži servírovat. Pokud opět termohrnec uzavřete, bude rýže dále udržována teplá.

Parametry Thermos Thermohrnec Shuttle Chef 3l:

  • Objem: 3,0 l
  • Výška: 19,0 cm
  • Průměr: 26,5 cm (31,0 cm přes madla)
  • Výška hrnce: 11,0 cm
  • Průměr hrnce: 20,0 cm
  • Hmotnost: 2,7 kg
  • Udrží horké: 12 hodin pro tekutinu**
  • Udrží studené: 20 hodin pro tekutinu**

**Měření izolačního výkonu je prováděno s čistou vodou. Doba, po kterou vydrží obsah termohrnce teplý/studený, závisí na tepelné kapacitě daného jídla. Lze říci, že čím více vody daný pokrm obsahuje, tím je vyšší jeho tepelná kapacita a tím déle vydrží v termohrnci teplý/studený. Např. polévka vydrží déle teplá/studená než rýže.

Souhrn

  • Termohrnec pracuje na principu vakuového termovaření.
  • Thermos dvoustěnná vakuová izolace - maximální tepelná izolace.
  • Vaření v termohrnci je časově nenáročné, nízkoenergetické, zdravé a chutné.
  • Energetická úspora až dvě třetiny. Vnitřní stěna hrnce je bez jakýchkoli speciálních vrstev či povrchových úprav.
  • Čtyři možná použití: 1) Vaření; 2) Udržování jídla horkého; 3) Udržování jídla studeného; 4) Nádoba na led
  • Snadná údržba.
  • BPA free.
  • Kompletní nabídka náhradních dílů.
  • Návod - Termohrnec
Parametry
Barva stříbrná