Airofit

Airofit PRO - respirační trenažér s vyhodnocením dat v telefonu

ČÍSLO ZBOŽÍ: 1901
× Tento produkt již není v naší nabídce. Vyberte si prosím z alternativ níže nebo si prohlédněte jiné produkty v kategorii Dechová a tréninková rehabilitace
Airofit PRO je světově první respirační trenažér, který pro trénink nádechových a výdechových svalů využívá měření dat, odesílaných rovnou do aplikace ve Vašem telefonu.
Vaše cena včetně DPH
-
ZÁRUKA: 2 roky
DOSTUPNOST: vyprodáno
ks
Popis

Respirační trenažér s vyhodnocením dat v telefonu Airofit PRO

Airofit PRO je světově první respirační trenažér, který pro trénink nádechových a výdechových svalů využívá měření dat, odesílaných rovnou do aplikace ve Vašem telefonu.

Respirační trénink funguje stejně jako trénink jakékoli jiné svalové skupiny - pomocí odporu. V podstatě se jedná o "činku" - nastavitelný odpor proudění vzduchu pro nádechové a výdechové svaly, pro zlepšení jejich rychlosti, síly a efektivity. Odporový trénink je vytvořen v závislosti na zvoleném programu, přímo pro vaši potřebu.

Výhody přináší jak profesionálním i amatérským sportovcům, ale zároveň každému, komu kdy při chůzi do schodů došel dech, i těm, kteří trpí plicními problémy, jako je astma nebo CHOPN. Původně byl vyvinut jako zdravotnická pomůcka pro lidi s astmatem a CHOPN dánskou společností MedBu AMBU.

Aerofit PRO se skládá z dechového trenažeru a mobilní aplikace. Dechový trenažér měří Vaše dechová data, jako je inspirační a expirační síla a vitální kapacita. Data jsou zpracovávána a zobrazována na vašem smartphonu v reálném čase, což Vám dává živou zpětnou vazbu a vedení. Díky aplikaci můžete také sledovat svůj progres v čase.

Všechny tréninkové plány a tréninky jsou individuálně přizpůsobeny uživateli - jeho fyzickým schopnostem, věku, pohlaví a preferenci. Airofit nejprve změří výdechovou a nádechovou sílu a vitální kapacitu. Na základě těchto dat následně vytváří všechny tréninkové programy. Výsledky tréninků jsou porovnány s obecným obrazem člověka stejného věku, pohlaví a velikosti, pro orientační porovnání své fyzické kondice s podobnou populací.

Metaboreflex:

Málokdo ví, že únava dýchacích svalů je často limitujícím faktorem během výkonu, tomu se říká metaboreflex. Jakmile se vaše dýchací svaly unaví, metaboreflex nastartuje přesměrování průtoku krve směrem k těmto svalům, čímž odejme kyslík z pohybových svalů. Metaboreflex je základní fyziologická funkce naprogramovaná tak, aby v rámci "přežití" byly dechové svaly vitálnější, než svaly končetin. Posilováním dýchacích svalů však můžeme tento efekt výrazně oddálit.

Rozdílnost: 

Na rozdíl od svých konkurentů Airofit cílí na různé druhy a oblasti dýchání. U ostatních trenažerů se trénink často zaměřuje pouze na inspirační a někdy expirační sílu, Airofit se krom toho zaměřuje také na vitální kapacitu, anaerobní práh, revitalizaci a další oblasti.

Všechny tréninky a tréninkové programy Airofitu vyvíjejí odborníci na dýchání, jako je bývalý mistr světa ve freedivingu, Dr. Mike Maric.

Výhody dýchacího tréninku jsou podpořeny nesčetným výzkumem. Další informace:

www.airofit.com/pages/science

Co je Airofit:

Údržba Airofit PRO:

Výhody dýchacího tréninku jsou podpořeny nesčetným výzkumem.

Airofit je kompatibilní s  iOS a Androidem.

Parametry
Barva black/red