>> Akce na DEN ZEMĚ -> dodatečná sleva 10% <<
Climbing Technology

Climbing Technology Alpine Up - jistící/slaňovací zařízení

ČÍSLO ZBOŽÍ: PND05848
× Tento produkt již není v naší nabídce. Vyberte si prosím z alternativ níže nebo si prohlédněte jiné produkty v kategorii Poloautomatická jistítka
VÝPRODEJ
ALPINE UP je nejuniverzálnější jistící / slaňovací zařízení, které kdy bylo vyrobeno!
Vaše cena včetně DPH
-
ZÁRUKA: 2 roky
Barva:
green
DOSTUPNOST: vyprodáno
ks
Popis

Jistící/slaňovací zařízení Climbing Technology Alpine Up

ALPINE UP je nejuniverzálnější jistící / slaňovací zařízení, které kdy bylo vyrobeno!

Byl vyvinut zejména pro horolezectví a je možné jej použít s polovičními nebo dvojtými lany Ø 7,7 ÷ 9 mm, nebo s jedním lanem o průměru 8,9 ÷ 10.5 mm. Umožňuje samojistící slaňování (jistítko pustíte a stojíte - absolutně bezpečné i bez použití prusíků!), dále dvarůzné jistící režimy a současně a nezávisle jištění dvou druholezců. ALPINE UP je snadno ovladatelný, intuitivní a bezpečný i v případě chyby. ALPINE UP byl navržen a vyroben v Itálii.

  • ALPINE UP je jediným zařízením na trhu, který umožňuje samojistící slaňování a jištění ve dvou různých režimech v závislosti na terénu, kde jste: 
  • CLICK UP mód - pro sportovní lezení kde jsou cesty osazeny pevnými postupovými jistícími body (borháky,nýty). 
  • DYNAMIC mód  - pro lezení alpských tras s tradičními postupovými jistícími body (skoby, friendy atd.). 
  • ALPINE UP váží jen 180 gramů a je dodáván s HMS karabinou CONCEPT SGL, se zvláštním anodizovanýmotěruvzdorným povrchem. Tato karabina má rovněž speciální ocelové pérko sloužící k udržení správné polohy karabiny na sedáku při jištění a slaňování. 
  • UIAA - Patentovaný - Made in Italy

Parametry Climbing Technology Alpine Up:

  • Hmotnost: 175g
  • Doporučený průměr lana: na laně jednoduchém 8,6 – 10,5 mm | na polovičním/dvo­jitém: 7,3 – 9 mm
  • Součástí balení je HMS karabina CONCEPT SGL se šroubovacím zámkem a ACL pojistkou proti otočení (s jinými karabinami nemusí jistítko fungovat zcela optimálně, ale všechny funkce i bezpečnost zůstávají i tak zachovány). Karabina má anodizovaný otěruvzdorný povrch a ocelové pérko sloužící k udržení správné polohy karabiny na sedáku při jištění a slaňování.
  • Certifikace: UIAA, EN 15151–2:2012 typ 2
  • Vyrobeno a patentováno v Itálii.

Možnosti použití: 

1. Jistění prvolezce - automatické blokování 

Stejně jako již známý ClickUP, tak i AlpineUP slouží k jistění prvolezce. V případě pádu se jistítko automaticky samo zablokuje. Na rozdíl od ClickUPu lze jistit nejen na jednoduchém lanu, ale i na dvojčatech. 

Založení lana vyžaduje trošku cviku. Po několika založeních však zvyknete. . 

Automatické blokování funguje spolehlivě. Zablokované jistítko neprokluzuje. V zatíženém stavu AlpineUP nelze odblokovat, to lze pouze v nezatíženém stavu. Je-li AlpineUP zablokovaný, lze snadno spustit prvolezce, aniž by došlo k odblokování. Stačí dlaní jedné ruky zattlačit na tělo jistítka, čímž se částečně povolí tlak samosvěrného sevření. Druhou rukou pak korigujete samotné spuštění. 

2. Jistění prvolezce - dynamický režim 

V případě dlouhých pádů kdy používáme jako postupové jištění friendy, skoby, čoky, kdy automatické blokování není vhodné. Lze AlpinUP používat jak jiné jistítko typu kyblík. Po pádu prvolezce se jistítko nezablokuje a jistič muže prokluzem lana zmírnit tvrdost zachyceného pádu 

Založení a dobírání je stejné jako v předchozím odstavci. Karabina se pouze do jistítka zacvakne v jiném otvoru - viz. návod. 

3. Slanění

AlpineUP v režimu slanění přináší revoluční myšlenku - automatické zablokování. Při slaňování odklopíte k tomu určenou plastovou páčku a zatlačíte na ni dlaní aby se zablokované lano mohlo prokluzovat. Druhou rukou pak regulujete samotné slanění, obdobně jako na jiném jistítku. Když lano pustíte - ať již v případě nějakého problému, pád kamene,  potřeby rozmotat lano, AlpineUP se okamžitě zablokuje a vy zůstanete viset. Ve slanění pak můžete pokračovat stejným způsobem. Toto řešení nahrazuje pojistné prusíky v případě slanění na osmě, kyblíku, HMSce a pod.

4. Jistění a spuštění druholezce 

Můžeme jistit dva současně lezoucí druholezce, nebo jistit dvojčata.  

Založení lana opět vyžaduje trošku cviku. Doporučujeme si založení AlpineUPu dobře dopředu nacvičit! 

Odblokování jistítka po případném pádu druholezce je oproti jiným jistítkům komfortnější - pomocí přídavné karabiny lze Alpine Up jednoduše bez použití velké síly nadzvednout a druholezce spustit viz. návod.

Parametry
Barva green, blue
Další 4 produkty ve stejné kategorii
  • Singing Rock Rama Set jistící set
    skladem na prodejně
    1 035 
  • Petzl Grigri jistící brzda
    zajistíme do týdne
    2 331 
  • Petzl GriGri + jistící brzda
    zajistíme do týdne
    2 943 
  • Camp Matik 1041 - poloautomatické jistíko
    zajistíme do týdne
    2 961